هدف این سامانه، مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور است و بر این اساس، زبان مشترک در کل فعالیت های تجاری فراهم میشود. سامانه شناسه کالا سامانهای است به منظور تولید/ دریافت شناسه کالا و تشکیل شناسنامه کالا که فرآیندهای درخواست و صدور شناسه کالا را در برگرفته و امکان استعلام شناسه کالا […]
هدف این سامانه، مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور است و بر این اساس، زبان مشترک در کل فعالیت های تجاری فراهم میشود.
سامانه شناسه کالا سامانهای است به منظور تولید/ دریافت شناسه کالا و تشکیل شناسنامه کالا که فرآیندهای درخواست و صدور شناسه کالا را در برگرفته و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانهها و افراد مرتبط فراهم نماید.
انواع شناسه کالا :
۱- شناسه داخلی:
شناسه ای ۱۳ رقمی که مبتنی بر نظام جامع طبقه بندی کالاست و در سامانه شناسه کالا به منظور ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا ، به صورت رمزینه ( بارکد ) و یا نظایر آن بر روی کالا نصب یا درج می گردد .به هر شناسنامه کالا یک شناسه کالای یکتا ( شناسه داخلی ) تخصیص می یابد.
۲- شناسه IRC:
مجوزی است که سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران به داروها و فرآورده های حوزه سلامت و پزشکی اعطا میکند.فرآورده هایی که دارای شناسه IRC می باشند یعنی توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مورد تایید قرار گرفته اند.
۳- شناسه IVC:
شناسهای است چند رقمی که توسط سامانه صدور پروانه سازمان دامپزشکی کشور به گروههای کالایی دارو ، افزودنیها و مکملها ، مواد اولیه و جانبی ، ملزومات و تجهیزات دامپزشکی ، فرآوردههای بهداشتی ، فرآوردههای زیستی ( بیولوژی ) ، سموم دامپزشکی و داروهای گیاهی و طبیعی که مصارف حیوانی دارند ، تخصیص مییابد.
۴- شناسه GTIN:
شناسه جهانی قلم کالای تجاری ( GTIN ) ، یک شناسه بینالمللی است که توسط سازمان جهانی GS1 ارائه شده و در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. شناسهای یکتا که به طور معمول دارای تعداد ارقام ۸ ، ۱۲ ، ۱۳ یا ۱۴ رقم میباشد.در ایران معمولا شناسه ۱۳ رقمی آن رایج است که با پیش شماره ۶۲۶ شروع میشود و مشخص کننده کالا بوده و توسط کمپانی سازنده کالا در سایت جهانی بصورت بارکد دو بعدی ثبت و سالانه شارژ می گردد.
۵- شناسه IMEI:
تمام تجهیزاتی که دارای سیمکارت بوده و از شبکه ارتباطات سیار استفاده مینمایند ، دارای یک شناسه بینالمللی ۱۵ رقمیمنحصر به فرد به نام IMEI میباشند.از طریق این شناسه که توسط تولیدکننده بر روی تجهیزات به صورت نرمافزاری و سختافزاری نصب و درج میشود ، میتوان اطلاعاتی از قبیل شرکت تولیدکننده ، برند ، مدل ، کشور تولیدکننده ، بازار هدف و شماره سریال هر تجهیز را استعلام نمود. در ادامه برای اطلاعات بیشتر در خصوص کد IMEI به بخش ” کد IMEI در گوشی چیست و چه کاربردی دارد ؟ ” سایت ، مراجعه کنید.
۶- شناسه VIN:
شناسهای ۱۷ کاراکتری از اعداد و حروف است. VIN به معنی شماره شناسایی خودرو است و همانطور که از نامش پیدا است ، از مهم ترین اطلاعات یک خودرو محسوب میشود.حداقل اهمیت آن زمانی آشکار میشود که خودرو برای اعمال تغییراتی از سوی سازنده به کارخانه فراخوانی شده یا حتی دزدیده میشود.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط راهبرد صادرات در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.