رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه با بیان اینکه مسکو در شرایط تحریم، دوستان خود را شناخت، گفت: با تاکید دولت روسیه، به دنبال توسعه مناسبات با ملت و کشور دوست و برادر «ایران» و رفع موانع فرارو هستیم. به گزارش راهبرد صادرات، روسلان دیویدوف، در دیدار با استاندار مازندران و سفیر جمهوری اسلامی ایران […]
رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه با بیان اینکه مسکو در شرایط تحریم، دوستان خود را شناخت، گفت: با تاکید دولت روسیه، به دنبال توسعه مناسبات با ملت و کشور دوست و برادر «ایران» و رفع موانع فرارو هستیم.
به گزارش راهبرد صادرات، روسلان دیویدوف، در دیدار با استاندار مازندران و سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو در محل گمرک روسیه افزود: با توجه به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و روند همکاریها با اتحادیه اوراسیا، فرصت های همکاری بیش از پیش تقویت شده و از تقویت حضور ایران در گروه بریکس استقبال میکنیم.
وی با اشاره به تحریم های غرب علیه روسیه اظهارداشت: مبادلات تجاری روسیه با وجود تحریم ها نسبت به ابتدای دوره شیوع بیماری کووید۱۹ سه درصد رشد را نشان میدهد که این وضعیت مرهون تقویت تجارت با کشورهایی غیر از اروپا و آمریکا است.
رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه در ادامه با اشاره به سفر اردیبهشت ماه خود به تهران و مذاکرات با همتای ایرانی، اراده دو کشور را در راستای رفع موانع گمرکی در مسیر توسعه مناسبات دانست و ابراز امیدواری کرد که رئیس کل گمرک ایران در اجلاس آتی گمرک روسیه در هشتم و نهم آبان ماه ۱۴۰۲ شرکت کند.
وی افزود: روابط ایران و روسیه الان در اوج است و همکاریهای گمرکی به بهترین شکل در حال اجرا است. دیویدف ادامه داد: با هدف آسان و شفاف کردن فعالیت ها، در حال الکترونیکی کردن فرآیند صدور گواهی واردات کالا از مبدأ ایران به روسیه هستیم. وی در ادامه آمادگی گمرک روسیه را برای تقویت همکاریها از جمله تبادل الکترونیکی اطلاعات، برگزاری سمینارهای مشترک و در اختیار قرار دادن فهرست ملزومات اسنادی برای تسهیل امور گمرکی بازرگانان دو کشور اعلام کرد.
رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه در ادامه با اشاره به امضای قرارداد ساخت راه آهن رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده خط ریلی مسیر غربی کریدور شمال – جنوب بین دو کشور ، گفت: این گذرگاه بین المللی دارای اهمیت راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران و روسیه است و ما هر کاری که برای شتاب بخشی به اجرای این طرح لازم باشد را انجام خواهیم داد.
سید محمود حسینی پور در این دیدار که با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه برگزار شد، افزود: بعضاً شاهد هستیم که کالاهای فسادپذیر همچون میوه صادراتی استان مازندران حدود ۱۵ روز در گمرک و در صف ورود به جمهوری آذربایجان با هدف دسترسی به بازار روسیه معطل می ماند که باعث از بین رفتن این محصولات میشود.
وی اظهارداشت: انتظار میرود تسهیلاتی که روسیه برای برخی کشورها در زمینه تسهیل حمل کالای فسادپذیر در نظر گرفته است برای کالاهای ایرانی نیز لحاظ شود.
استاندار مازندران با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای این استان در عرصههای کشاورزی، صنعتی و گردشگری، بنادر این استان در دریای خزر را فرصت مناسبی برای شتاب بخشیدن به حمل کالا در کریدور شمال – جنوب دانست.
وی با اشاره به ملاقات های خود با استانداران ولگا گراد، آستراخان، سامارا و همچنین برخی فعالان اقتصادی روسیه در مسکو گفت: در سفر به روسیه، جلسات مختلفی برای شتاب بخشی به حمل و نقل کالا از ظرفیت مرز مشترک آبی ایران و روسیه برگزار کردیم.
حسینی پور با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در توسعه مناسبات با همسایگان افزود: دولت آیت الله دکتر رئیسی، تابوشکنی کرد و تعامل حداکثری با شرق را در دستور کار قرار داد.
استاندار مازندران، این استان را لنگرگاه مهم مسیر آبی کریدور شمال – جنوب از مسیر دریای خزر عنوان کرد و گفت: با تاخیر تاریخی در توسعه مناسبات با روسیه روبرو هستیم و فعال سازی ظرفیتهای کریدور میتواند نقش مهمی در بهرهگیری ملتهای منطقه از مواهب این گذرگاه بینالمللی داشته باشد.
روسلان دیویدوف رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه در سخنانی در این دیدار به خاطره دوران کودکی خود از تماشای فیلم «ببر مازندران» به نیکی یاد کرد و گفت: برای من، کلمه مازندران واژه خوش آواز و خوش صدایی است که از این فیلم در خاطر دارم.
حسینی پور استاندار مازندران نیز با استقبال از سخنان این مقام روس توضیح داد که فیلم ببر مازندران بخشی از زندگی امامعلی حبیبی کشتی گیر معروف این استان در وزن ۶۷ کیلوگرم در المپیک ۱۹۵۶ را به تصویر کشیده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با اشاره به امضای یادداشت تفاهم سه جانبه تسهیل ترانزیت بین گمرکات جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان در سال ۱۴۰۱، پیشنهاد داد که گمرکات سه کشور تفاهم نامه ای برای تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی به امضا برسانند تا از تأخیر و معطلی در حمل و نقل کالاها جلوگیری شود.
کاظم جلالی در دیدار با رئیس سرویس فدرال گمرک فدراسیون روسیه که عصر جمعه با حضور استاندار مازندران برگزار شد، افزود: اگر بتوانیم تفاهم نامه تبادل اطلاعات گمرکی میان سه کشور را به امضا برسانیم، بسیاری از معطلیها در انتقال کالا در مسیر کریدور شمال – جنوب از میان برداشته میشود.
سفیر ایران در روسیه همچنین یادآور شد: تهران و مسکو پیش از این، هشت موافقتنامه رسمیگمرکی در زمینههای همکاری متقابل اداری، تبادل اطلاعات آماری، مبارزه با تخلفات گمرکی، تسهیل ترانزیت، بروز رسانی ارزش گذاری گمرکی، آموزش کارکنان و کریدور سبز گمرکی به امضا رسانده اند. وی ابراز امیدواری کرد که تجارت بین ایران و روسیه با امضای موافقت نامه فعالان اقتصادی مجاز تسهیل شود.
جلالی با اشاره به سفر اخیر خود به استان آستراخان روسیه، تقویت تعامل گمرک این منطقه با کنسولگری ایران در آستراخان را با هدف گره گشایی از مسائل موجود را خواستار شد.
سفیر ایران در روسیه در ادامه با اشاره به بازدید خود از گذرگاههای مرزی در جمهوری داغستان و استان آستراخان، از بهبود فرایندهای گمرکی و تسهیل ورود کالا به روسیه از این مبادی ابراز خرسندی کرد.
جلالی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه در دوران طلایی خود قرار دارد و روز به روز در حال گسترش است، گفت: یکی از ابعاد توسعه مناسبات، همکاریهای بین استانی در دو کشور است که هیات استان مازندران نیز با این هدف در استانهای ولگا گراد و آستراخان حضور یافت و در مسکو نیز توسعه مبادلات تجاری را دنبال کرده است.
استاندار مازندران در رأس هیاتی از فعالان اقتصادی بخش های دولتی و خصوصی این استان در راستای دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم مبنی بر تقویت مناسبات با همسایگان به کشور روسیه سفر کرده است. وی پیش از سفر به مسکو، مذاکراتی با استانداران ولگاگراد و آستراخان در سفر به این استانهای روسیه داشته است. وی همچنین در مسکو با استاندار سامارا روسیه دیدار و درباره توسعه مناسبات دوجانبه گفت و گو کرد.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط راهبرد صادرات در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.