به گزارش راهبرد صادرات گمرک ایران آمار تجارت خارجی کشور ایران در بهار امسال را منتشر کرد. بر اساس این آمار، در بهار امسال ۳۵.۵ میلیون تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی از ایران صادر و ۸ میلیون و ۶۰۰ […]
به گزارش راهبرد صادرات گمرک ایران آمار تجارت خارجی کشور ایران در بهار امسال را منتشر کرد. بر اساس این آمار، در بهار امسال ۳۵.۵ میلیون تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی از ایران صادر و ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۴ میلیارد دلار سهم وارد کشور شده است.
بنابر این گزارش، در این مدت صادرات غیرنفتی ایران به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۴۲ درصد افزایش و از حیث ارزش ۸.۸۴ درصد کاهش داشته است.
رئیس کنفدراسیون صادرات درباره دلایل افت صادرات در بهار ۱۴۰۲ گفت: صادرات در ماههای قبل از نظر ارزش کاهش داشته ولی از نظر وزنی رشد داشته است. درواقع، از نظر حجم صادراتی کالا ما نه تنها کاهش نداشتهایم بلکه حدود ۲۴ درصد افزایش داشتهایم.
محمد لاهوتی در مورد دلیل کاهش ارزش صادرات در ماههای گذشته بیان کرد: بخشی از این موضوع به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی مواد اولیه مثل پتروشیمی و میعانات بوده و بخشی دیگر به سیاستهای سختگیرانه ارزی برمیگردد که صادرکنندگان را با دغدغه رفع تعهدات ارزی مواجه کرده است.
لاهوتی ادامه داد: از یکسو قیمت کالاهایی که صادرکنندگان تهیه میکنند با نرخ ارز آزاد است و از سوی دیگر عرضه در سامانه نیما یا سنا با تفاوت بسیار قابل توجهی مواجه است لذا این دو مسئله باعث شده که علیرغم تلاشهایی که صورت گرفته و رشد صادرات هم برای امسال پیشبینی میشد در این بخش با مشکل مواجه شویم.
باید روابطمان با امارات را حفظ کنیم
رئیس کنفدراسیون صادرات در ادامه بیان کرد: اگر بخواهیم به آمارها نگاه کنیم در بخش واردات از کشورهای دیگر به ایران، امارات کماکان رتبه اول را دارد و پس از آن چین، ترکیه و آلمان قرار دارند که این موضوع از نظر ارتباطات بینالمللی حائز اهمیت است چرا که با توجه به اینکه آلمان رتبه چهارم است نشان میدهد کشورهای اروپایی هم جزو ۵ کشور مبدأ واردات ما هستند و این موضوع همچنین کیفیت کالاهای وارداتی را نشان میدهد که به تبع آن میتواند سبب شود تولیدات مرغوبتری هم در کشور صورت خواهد گرفت و در بُعد صادرات هم موثر باشد.
لاهوتی با تاکید بر اهمیت روابط تجاری ایران و امارات بیان کرد: در بحث صادرات با اینکه امارات شریک دوم تجاری ما بوده است به مرور جای خود را به شریک چهارم داده است و اگر همین روند ادامه پیدا کند بعید نیست که حتی امارات از ۵ کشور اول خارج شود که بخشی از این اتفاق به دلیل رفع برخی موانع و تسهیل شدن روابط سیاسی ایران با بقیه کشورهاست.
رئیس کنفدراسیون صادرات ادامه داد: اما به دلیل اینکه امارات همسایه مهم ما و هاب تجاری منطقه است ما باید به روابطمان با این کشور بیشتر توجه داشته باشیم چنانچه هدف دولت هم افزایش تجارت با کشورهای همسایه است بنابراین امارات به لحاظ اینکه هم از نظر جایگاه تجاری بسیار حائز اهمیت است و هم از نظر خدماتدهی به تجار منطقه، اهمیت دارد باید تلاش کنیم در روابط تجاری ما حداقل جزو ۵ کشور اول باقی بماند و خارج نشود.
تاثیر گشایش در روابط سیاسی بر صادرات ایران
درباره گشایشهای سیاسی اخیری که در روابط ایران با کشورهای دیگر اتفاق افتاده و تاثیر آن بر صادرات و اقتصاد ایران، نظر رئیس کنفدراسیون صادرات را پرسیدیم. لاهوتی در این باره گفت: گشایشهای سیاسی بهخصوص در حوزه کشورهای عربی برای ایران بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: گرچه عربستان سعودی در صادرات نفت و پتروشیمی رقیب سرسخت و قدر ما است ولی در بخشهای دیگری مانند سیمان، فرش و فولاد و خشکبار ظرفیتهای خوبی در عربستان وجود دارد و حجم تجارت با این کشور حتی تا ۲ میلیارد دلار هم در سال پیشبینی میشود ولی به نظر من آنچه که تاثیر بیشتری در اقتصاد ایران میتواند داشته باشد رفع سوءتفاهمات با همه کشورهای عربی است چرا که اگر موانعی که به دلیل اختلافات ما با سعودیها در روابط با بعضی از کشورهای عربی از جمله امارات ایجاد شده، برطرف شود این موضوع قطعا میتواند تاثیر بیشتری در اقتصاد ما داشته باشد.
کدام کالاهای ایرانی بیشتر طرفدار دارند؟
رئیس کنفدراسیون صادرات در مورد اینکه کشورهای خارجی درحالحاضر کدام کالاهای ایرانی را بهتر خریداری میکنند؟ هم گفت: درحالحاضر حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد کالاهای صادراتی ما مواد خام و نیمهساخته است که بیشتر در حوزه صنایع استفاده میشود.
لاهوتی ادامه داد: همچنین، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کالاهای ما کالاهای ساختهشده و دارای ارزش افزوده است که این کالاها عمدتا در بخش صنایع کشاورزی، صنایع تبدیلی کشاورزی و محصولات لبنی است که در کشورهای اطراف ایران در صادرات این کالاها جایگاه خوبی دارد.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط راهبرد صادرات در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.