مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان پس از رفت و برگشت های بسیار همچنان لاینحل مانده است. از سال ۱۳۹۷ مشکل بازگشت ارز به مهم ترین دغدغه صادرکنندگان و نهادهای دولتی طرف حساب با فعالان اقتصادی تبدیل شده است. جز اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی به خود این تعهد معترض هستند، از شیوه اجرای آن و […]
مساله رفع تعهد ارزی صادرکنندگان پس از رفت و برگشت های بسیار همچنان لاینحل مانده است. از سال ۱۳۹۷ مشکل بازگشت ارز به مهم ترین دغدغه صادرکنندگان و نهادهای دولتی طرف حساب با فعالان اقتصادی تبدیل شده است. جز اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی به خود این تعهد معترض هستند، از شیوه اجرای آن و نحوه بازپس گیری ارز صادرات از سوی دولت نیز رضایت ندارند.
بر همین اساس برای برطرف شدن این مشکلات در حوزه صنایع دستی و فرش دستباف در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ – تبصره ۹ – بند ک- آمده است که: اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان سپاری ارزی در خصوص صادرات صنایع دستی بجز میزان ارزش مواد اولیه مصرف شده ممنوع است.
این حکم نافی تعهدصادرکنندگان موضوع تبصره (۶) ماده (۱۲) قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۰/۱۱/۱۴۰۰ نیست.
همچنین صادرکنندگان ملزم به رعایت ضوابط و مقررات بانک مرکزی می باشند.
با توجه به تنوع صنایع دستی و اقلام متعدد و متنوع آن و ذات آن (کار دست) امکان محاسبه و اعلام میزان مصرف مواد اولیه مصرف شده بصورت عام وجود ندارد . فرش دستباف هم بعنوان صنایع دستی محسوب می شود و صادرکنندگان فرش دستباف می تواند از این معافیت استفاده نمایند.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط راهبرد صادرات در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.