عمان همواره جزو عمده مشتریان کالای ایرانی در سالهای گذشته بوده است اما در سال گذشته رشد تجارت بین دو کشور سبب شد تا این کشور با رشد بیش از ۵۰ درصدی خرید از ایران، دو پله صعود را در میان کشورهای مقصد کالاهای ایرانی تجریه کند. به گزارش ایسنا، در پی سفر سلطان عمان […]
عمان همواره جزو عمده مشتریان کالای ایرانی در سالهای گذشته بوده است اما در سال گذشته رشد تجارت بین دو کشور سبب شد تا این کشور با رشد بیش از ۵۰ درصدی خرید از ایران، دو پله صعود را در میان کشورهای مقصد کالاهای ایرانی تجریه کند. به گزارش ایسنا، در پی سفر سلطان عمان به ایران که به دعوت رئیس جمهور کشورمان انجام شد. نگاهی به صادرات ایران به عمان میاندازیم که بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده، روندی صعودی داشته است.
طبق جداول گمرک جمهوری اسلامی ایران، در ۱۲ ماهه سال گذشته بیش از سه میلیون و ۳۴۲ هزار تن کالای ایرانی در قالب ۶۴۵ کد تعرفه مختلف به عمان صادر شده است که ارزشی بیش از ۲۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان معادل یک میلیارد و ۸۷ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۲۵۶ دلار داشته است. این اعداد و ارقام رشد ۴۵ درصدی از نظر وزنی، ۷۸ درصدی از نظر ارزش ریالی و افزایش ۵۲ درصدی از نظر ارزش دلاری را نسبت به صادرات ایران به عمان در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد. این روند صعودی عمان را از رتبه دهم به هشتمین مشتری کالای ایرانی تبدیل کرده است.
اما عمانیها در سال گذشته چه محصولاتی از ایران خریداری کردهاند و برای کدام کالای ایرانی بیشترین هزینه را متقبل شدهاند؟ برای پاسخ به این سوال ۱۰ محصول عمده صادراتی را به این کشور را مورد بررسی قرار دادیم که بیش از ۸۳۷ میلیون دلار برای خرید آنها هزینه کرده و ۷۷.۰۲ درصد از کل صادرات ایران به عمان را شامل میشود.
نخستین کالای صادر شده به عمان در سال گذشته قیر نفت است که بیش از ۸۷۲ هزار تن از آن به ارزشی معادل ۳۳۲ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۴۰۰ دلار در ۱۲ ماهه سال گذشته به این کشور صادر شده و به تنهایی سهمی معادل ۳۰.۵۷ درصد از کل صادرات ایران به عمان را دارد. اما در این میان عمانیها مشتری پر و پا قرص انواع آهن و سنگ آهن از ایران بودهاند و برای خرید پنج قلم از آنها که در میان ۱۰ کالای عمده صادراتی قرار گرفتهاند، بیش از ۴۱۶ میلیون و ۵۹۹ هزار دلار هزینه کردهاند. این محصولات معدنی مجموعا ۳۸.۳۲ درصد کل صادرات ایران به عمان در سال ۱۴۰۱ به شمار میروند.
پس از ۱۰ کالای عمده صادراتی، چند محصول کشاورزی نیز به چشم میخورد که میتوان به صادرات هفت میلیون و ۸۰۵ هزار دلاری دام زنده، صادرات هفت میلیون و ۳۳۸ هزار دلاری هندوانه، صادرات بیش از چهار میلیون دلاری انواع میگو، صادرات حدود ۳.۹۳ میلیون دلاری زعفران در بستههای بیش از ۳۰ گرم و غیره اشاره کرد.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط راهبرد صادرات در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.